vonk en visie

KunstKabaal verzorgt kunsteducatie in de regio Amersfoort en omgeving. Daarnaast ontwikkelt KunstKabaal Kunstboxen die online en dus overal gevolgd kunnen worden.

De lessen van KunstKabaal bieden de leerlingen ontwikkelingsmogelijkheden op meer dan alleen het kunstzinnige vlak. Tijdens de lessen beeldende vorming ontwikkelen ze de vaardigheden om nieuwe vormen uit te proberen, kritisch te denken en daarbij hun eigen keuzes te maken. Ook leren ze hun eigen verhaal te vertellen en samen te werken.

Jezelf durven en kunnen presenteren, leren kijken naar zowel kleine details als het grotere plaatje, en trots zijn op waar je mee bezig bent. Hoe de toekomst van een leerling er ook uit zal gaan zien, deze vaardigheden zullen van essentiële waarde zijn voor leerlingen in alle beroepen en op alle niveaus.

Docenten KunstKabaal

Winke van Diestvonk_en_visie_600_450px-300x225

KunstKabaal is opgezet door Winke van Diest, industrieel ontwerper en docent beeldende vorming. “Ik hoop met KunstKabaal kinderen in hun manier van werken en denken enthousiast en nieuwsgierig te maken. Dat ze zich bewust worden van wat ze allemaal in zich hebben en ontdekken wat hen uniek maakt”. Winke is een ervaren docente in het beeldend onderwijs, onder andere als beeldend vakdocent in het naschoolse aanbod, LKP-docent en VSD-docent. Bovenal is ze een docente die met veel enthousiasme en passie het beeldende vak uitdraagt.

Amie Hartamie

Kunstkabaal is voor mij een pracht instrument om mijn passie voor lesgeven te combineren met creativiteit op een dieper niveau dan “simpel weg een activiteit ergens vandaan halen”. Na jarenlang niet meer voor de klas te hebben gestaan is het heerlijk om weer te beginnen met jonge kinderen die nog niet oordelen en puur kijken naar materialen en hoe je deze op allerlei manieren kunt inzetten!

Docenten KunstKabaal KunstBoxen

Tamara Griffioen2266553

Tamara Griffioen is docerend theatermaker in Den Haag en omgeving.
“Mijn visie is dat ieder mens zou moeten doen daar waar hij energie van krijgt en mensen mee kan inspireren. Ik sta voor ontspanning en plezier tijdens het werk, betrouwbaarheid en blijven ontdekken tijdens het theater maken. Van jongs af aan heb ik me altijd aangetrokken gevoeld tot theater. Ik speelde graag toneel, maar al snel kreeg ik door dat ik ook een talent had voor iets anders: het verzinnen van toneelstukken. De spontaniteit en onbevangenheid die kinderen hebben raakt me. Met theater kan ik ze stimuleren om vaardigheden te ontwikkelen waar zij de rest van hun leven profijt van hebben.”