kunstboxen

Vakoverstijgend, thematisch en ontdekkend leren

De vakoverstijgende aanpak voor kunst- en cultuuronderwijs. Ontvang in een kunstbox al het materiaal en haal digitaal de vakdocenten in de klas.

Met onze kunstboxen brengen we kwalitatief cultuuronderwijs naar de klas, zonder dat de leerkracht zich de gehele rol van vakdocent eigen hoeft te maken. De boxen zijn zo gemaakt dat de leerkracht alles uit handen wordt genomen. Leg het materiaal klaar, bekijk met de klas de online instructie van de vakdocent en ga direct aan de slag.

KunstKabaal maakt de lesinhoud levend door te leren met veelzijdige materialen en alle zintuigen. Werk met een vakdocent kunst en cultuur aan een thema, en laat diverse vakdocenten dit vanuit andere disciplines verdiepen en versterken. Laat onderwijs meer samenhangen en werk aan meerdere kerndoelen tegelijk. 

Neem direct een kijkje! Klik op onderstaande thema’s. Eerst nog wat meer weten, lees verder of download de minikunstbox met alle informatie.

alles-kande-wereld-rondik-ben-ikvan-naturevoor-de-vormschoolbreed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Direct aan de slag. De kunstboxen bevatten een volledig voorbereide lessenserie voor één klas van in totaal 12 lesuren. In de box vind je al het benodigde lesmateriaal, video-instructies voor de leerlingen en een beknopte, overzichtelijke beschrijving van de lessen voor de leerkracht.

Deel zelf je tijd in. Pak Kunstkabaal erbij op het moment dat het jou uitkomt. Elke opdracht is voorzien van een tijdsindicatie. Zo is direct zichtbaar of er tijd is voor één of meer delen van de kunstbox. Hoe meer tijd er beschikbaar is voor de lessen, hoe uitgebreider de box te maken is. 

Interdisciplinair. In de kunstboxen werken we altijd met actuele, boeiende thema’s die overlap vinden in de reguliere vakken. Door meer samenhang, gaat het onderwerp leven en  wordt het geheel betekenisvoller voor de leerlingen in de klas. Werk aan kunst en cultuur samen met bewegingsonderwijs, mens & samenleving en natuur & techniek. 

handleiding-foto-mini