kunstboxen

Kant-en-klaar, deel zelf je tijd in en wees interdisciplinair en vakoverstijgend bezig.

KunstKabaal brengt kwalitatief cultuuronderwijs naar de klas, zonder dat de docent zich de gehele rol van vakleerkracht eigen hoeft te maken. Hoe dan? KunstKabaal stuurt al het materiaal in een kunstbox naar je toe en de lesinstructie staat digitaal voor jou en de klas klaar. We ondersteunen docenten met onze vakkennis en nemen alle voorbereidingen over!

Neem direct een kijkje! Klik op onderstaande thema’s om te kijken welke kunstbox bij jullie past.

alles-kande-wereld-rondik-ben-ikvan-naturevoor-de-vormschoolbreed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst wat meer weten over de KunstBoxen? We leggen het je uit in onderstaande videoOf download de online minikunstbox met alle informatie. 

Kant-en-klaar. Onze kunstboxen bevatten een volledig voorbereide lessenserie van in totaal 12uur. In de box vind je al het benodigde lesmateriaal voor één klas, video-instructies voor de leerlingen en een beknopte, overzichtelijke omschrijving van de lessen voor de docent. Kortom, met een kunstbox van Kunstkabaal kan je meteen aan de slag.

Interdisciplinair. Door altijd te kiezen voor een combinatie van beeldende vorming en een andere discipline, laten we in onze lessen zien wat je met een kunstwerk kunt doen en hoe het één ter inspiratie van het ander kan dienen. De weg ernaartoe is namelijk minstens zo belangrijk. zo vind je combinaties met theater, muziek en dans maar ook literatuur, architectuur.

Aansluiting op andere vakken. In de lessen leggen we telkens een link naar actuele, boeiende onderwerpen. We maken het voor jou als docent mogelijk om met extra inspiratiemateriaal de kunstlessen te koppelen aan andere vakken. Ervaar dat kunst en reguliere vakken prima op elkaar kunnen aansluiten.

Deel zelf je tijd in. Elke opdracht is voorzien van een tijdsindicatie. Zo zie je direct of je tijd hebt voor een stuk van de kunstbox. Hoe meer tijd er beschikbaar is voor de lessen, hoe uitgebreider de themabox. Iets minder tijd? Geen probleem, met onze boxen bieden we altijd een basis waarmee je als docent uit de voeten kunt.

handleiding-foto-mini