vonk en visie

KunstKabaal verzorgt kunsteducatie in de regio Haaglanden en wordt geleid door Winke van Diest, die industrieel ontwerper én docent beeldende vorming is. Ontwerpen en werken met kinderen vormen een elkaar versterkende wisselwerking: “Ik hoop kinderen met mijn passie voor ontwerpen, manier van werken en denken enthousiast en nieuwsgierig te maken. Ze worden zich bewust van wat ze allemaal in zich hebben en ontdekken wat hen uniek maakt. Met hun enthousiasme en vindingrijkheid inspireren ze mij weer in het ontwerpen.”

De lessen van KunstKabaal bieden de leerlingen ontwikkelingsmogelijkheden op meer dan alleen het kunstzinnige vlak. Tijdens de lessen beeldende vorming ontwikkelen ze de vaardigheden om nieuwe vormen uit te proberen, kritisch te denken en daarbij hun eigen keuzes te maken. Ook leren ze hun eigen verhaal te vertellen en samen te werken.

Onder professionele begeleiding ontwikkelen de kinderen niet enkel hun creatieve vaardigheden, maar ook eigenheid en groepsgevoel. Jezelf durven en kunnen presenteren, leren kijken naar zowel kleine details als het grotere plaatje, en trots zijn op waar je mee bezig bent. Hoe de toekomst van een leerling er ook uit zal gaan zien, deze vaardigheden zullen van essentiële waarde zijn voor leerlingen in alle beroepen en op alle niveaus.

Winke van Diest is een ervaren docente in het beeldend onderwijs, onder andere als beeldend vakdocent in het naschoolse aanbod, LKP-docent en VSD-docent. Bovenal is ze een docente die met veel enthousiasme en passie het beeldende vak uitdraagt.