vonk en visie

KunstKabaal verzorgt kunsteducatie in de regio Haaglanden en sinds kort ook in Amersfoort en omgeving.

De lessen van KunstKabaal bieden de leerlingen ontwikkelingsmogelijkheden op meer dan alleen het kunstzinnige vlak. Tijdens de lessen beeldende vorming en theater ontwikkelen ze de vaardigheden om nieuwe vormen uit te proberen, kritisch te denken en daarbij hun eigen keuzes te maken. Ook leren ze hun eigen verhaal te vertellen en samen te werken.

Jezelf durven en kunnen presenteren, leren kijken naar zowel kleine details als het grotere plaatje, en trots zijn op waar je mee bezig bent. Hoe de toekomst van een leerling er ook uit zal gaan zien, deze vaardigheden zullen van essentiële waarde zijn voor leerlingen in alle beroepen en op alle niveaus.

Winke van Diest

KunstKabvonk_en_visie_600_450px-300x225aal is opgezet door Winke van Diest, industrieel ontwerper en docent beeldende vorming. “Ik hoop met KunstKabaal kinderen in hun manier van werken en denken enthousiast en nieuwsgierig te maken. Dat ze zich bewust worden van wat ze allemaal in zich hebben en ontdekken wat hen uniek maakt”. Winke is een ervaren docente in het beeldend onderwijs, onder andere als beeldend vakdocent in het naschoolse aanbod, LKP-docent en VSD-docent. Bovenal is ze een docente die met veel enthousiasme en passie het beeldende vak uitdraagt.

Tamara Griffioen2266553

Tamara Griffioen is docerend theatermaker in Den Haag en omgeving.
“Mijn visie is dat ieder mens zou moeten doen daar waar hij energie van krijgt en mensen mee kan inspireren. Ik sta voor ontspanning en plezier tijdens het werk, betrouwbaarheid en blijven ontdekken tijdens het theater maken. Van jongs af aan heb ik me altijd aangetrokken gevoeld tot theater. Ik speelde graag toneel, maar al snel kreeg ik door dat ik ook een talent had voor iets anders: het verzinnen van toneelstukken. De spontaniteit en onbevangenheid die kinderen hebben raakt me. Met theater kan ik ze stimuleren om vaardigheden te ontwikkelen waar zij de rest van hun leven profijt van hebben.”