kunstboxen

KunstKabaal brengt kwalitatief cultuuronderwijs naar de klas, zonder dat de docent zich de gehele rol van vakleerkracht eigen hoeft te maken. Hoe dan? KunstKabaal stuurt al het materiaal naar je toe en de lesinstructie staat digitaal voor jou en de klas klaar. We ondersteunen docenten met onze vakkennis en nemen alle voorbereidingen over. We leggen het je uit in onderstaande videoOf download de online minikunstbox met alle informatie. 

Kant-en-klaar. Onze kunstboxen bevatten een volledig voorbereide lessenserie. In de box vind je al het benodigde lesmateriaal voor één klas, video-instructies voor de leerlingen en een beknopte, overzichtelijke omschrijving van de lessen voor de docent. Kortom, met een kunstbox van Kunstkabaal kan je meteen aan de slag.

Interdisciplinair. Door te kiezen voor de combinatie theater & beeldende kunst, laten we in onze lessen zien wat je met een kunstwerk kunt doen en hoe het één ter inspiratie van het ander kan dienen. De weg ernaartoe is minstens zo belangrijk.

Aansluiting op andere vakken. In de lessen leggen we telkens een link naar actuele, boeiende onderwerpen. We maken het voor jou als docent mogelijk om met extra inspiratiemateriaal de kunstlessen te koppelen aan andere vakken. Ervaar dat kunst en reguliere vakken prima op elkaar kunnen aansluiten.

Deel zelf je tijd in. Elke opdracht is voorzien van een tijdsindicatie. Zo zie je direct of je tijd hebt voor een stuk van de kunstbox. Hoe meer tijd er beschikbaar is voor de lessen, hoe uitgebreider de themabox. Iets minder tijd? Geen probleem, met onze boxen bieden we altijd een basis waarmee je als docent uit de voeten kunt.

Hoofdthema’s. We werken met verschillende thema’s. Kijk hieronder voor een omschrijving van de verschillende thema’s en welke kunstbox bij welk thema hoort.

alles-kande-wereld-rondik-ben-ikvan-naturevoor-de-vormschoolbreed